Menu:

 

Zielstekeningen

Naast haar werk als beeldend kunstenaar maakt Diana Kreikamp ook zielstekeningen met beschrijvingen.

Een zielstekening wordt gemaakt aan de hand van een foto. Door de foto te ‘lezen‘ krijgt Diana inzichten over deze mens in de vorm van beelden. Aan de hand van deze beelden maakt zij een zielstekening die laag voor laag wordt opgebouwd.

Deze tekeningen zijn vaak eenvoudig en symbolisch. Hierin ligt de kracht van het werk. Eén enkel symbool maakt meer duidelijk en gaat veel dieper dan woorden. Het is een universele en tijdloze uitdrukkingsmethode die dan ook herkenning, inzicht en begrip geeft.

Deze taal van het onderbewustzijn en de intuïtie overstijgt het denken en verbind je met je innerlijk wezen. Het laat je persoonlijke pad zien. De zielstekening geeft als het ware een helikopterview die je zelf moeilijk kan bereiken omdat je er te diep in zit.

Woorden worden vaak vergeten en zakken weg in tegenstelling tot het visuele aspect van een tekening wat veel duidelijker blijft hangen. Deze beelden werken dan ook door met als gevolg dat er naderhand nog allerlei realisaties komen. Hierdoor heb je een zichtbare leidraad. Dit creëert een opening naar verdere ontwikkeling en zelfbewustzijn.

Ieder mens heeft een prachtige ziel en deze schoonheid wordt zichtbaar in de tekening.

De tekening wordt op A3 (29.7 x 42.0 cm) formaat getekend. Naast de tekening wordt er een duidelijke beschrijving gemaakt.

Zielstekeningen worden gemaakt voor mens en dier, ongeboren kinderen en overledenen.